Over het boek

Regel je eigen administratie, regel je eigen schulden

Schulden afbetalen en je financien op orde houden is bijna hetzelfde als op dieet gaan en daarna op gewicht blijven. Hoeveel wil ik afvallen en wat is mijn ideale gewicht? Je denkt elke dag goed na over wat je gaat eten, je gaat af en toe op de weegschaal staan en moet vooral vaak ‘”nee” zeggen tegen lekkere dingen waar je dik van wordt.

Schuldvrij

Wat je schulden betreft doe je hetzelfde. Hoeveel schuld moet ik aflossen en wanneer ben ik schuldvrij? Hoe leer ik “nee” te zeggen tegen mezelf als ik iest wil kopen wat eigenlijk geen goed idee is omdat het geld ergens anders voor nodig is.

Als je drastisch op geld-dieet gaat, heb je geld over om je schuldeisers te betalen of zie je je spaarrekening groeien. Dat geeft sowieso een heel goed zelfverzekerd gevoel. Als nu je wasmachine onverhoopt de geest geeft, dan is er geen man overboord want er is geld om een andere te kopen. Als je straks de boodschap van dit boek goed hebt begrepen, koop je geen nieuwe maar een goede tweedehandse.

Jouw persoonlijke geld-dieet boek

Dit boek is je persoonlijke geld-dieet boek. Het helpt je overzicht te krijgen over je inkomsten, uitgaven en schulden en je leert aflossen en sparen op een manier die je echt kunt volhouden.

Dit dieet gaat je lukken!

Ik heb gerpobeerd dit boek zo kort en krachtig mogelijk te houden. In elke zin staat belangrijke informatie, dus lees alles!

Heb je dit boek uit en heb je alle opdrachten uitgevoerd, dan komt het wel goed met jouw boekhouding en je financiƫn.

Succes!
Margreet Poort
Budgetcoach, Beschermingsbewindvoerder, Mentor, Curator.

Z

Praktisch stappenplan

Z

Tips van Marian Bikker (gedragstherapeut)

Z

Duidelijke taal

Z

Inclusief werkbladen & voorbeeldbrieven